martes, 25 de marzo de 2014


ESTO ES LO QUE HA SALIDO PUBLICADO HOY EN LA WEB DEL COMU DE SANT JULIA!!

Belén Calviño assegura que el Patchwork és fàcil d’aprendre i afirma que “si t’agrada, és un vici; no ho deixes mai

belen

El comerç Betes i Fils, dedicat a la venda d’articles relacionats amb la costura, esdevé a les tardes un punt de reunió que cada cop té més fidels. A través d’un canal tan antic com el boca orella, la mestra de Patchwork Belén Calviño ha vist com només en un parell d’anys la xifra d’alumnes interessades en aquesta disciplina creativa supera ja la trentena. El Patchwork és la unió de talls de tela, però al mateix temps aplega moltes tècniques diferents i, a banda de confeccions com ara tovalles i cobrellits, es poden fer bosses, necessers... Belén Calviño va aprendre aquesta tècnica ara fa tres anys i un any més tard va establir-se com a professora al negoci familiar. I la cosa va a velocitat de creuer fins el punt que aquest passat cap de setmana un grup de 13 persones s’ha desplaçat fins a Sitges on té lloc anualment el Festival Internacional de Patchwork que és un dels més importants d’Espanya. “Anem a agafar idees, a comprar llibres, a veure les exposicions... Som com una família i ens ho prenem com una sortida per anar a veure allò que ens agrada”, explica Calviño. Des d’un punt de vista de la pràctica privada del Patchwork, cal dir que hi ha un grup de senyores angleses a la Massana que fa molts anys que s'hi dediquen. Però des d’un punt de vista docent i d’exposicions, Calviño és pionera. “Tot depèn de la persona, però és una pràctica que s’agafa de seguida i és molt viciosa”, assegura. Al taller de la botiga, situada a l’Avinguda Verge de Canòlich, les alumnes de Calviño fan el que volen, des de bosses a mantes, passant per tota mena d’objectes. A partir d’aquest dimarts al vespre, el vestíbul del Centre cultural acull una exposició de les creacions fetes al llarg d’aquests darrers mesos i que estarà oberta fins al 7 d’abril.

4 comentarios:

  1. Felicidades "BETES i FILS" sois unas cracs. Gracias por todo!!!!. Sensi

    ResponderEliminar
  2. CARMEN, BELEN sois las mejores. Gracias por enseñar tan claro y tan bien, aunque a veces seamos tan pesadas. Como dice Carmen somos una gran familia.
    Un beso.
    Pilar

    ResponderEliminar
  3. La profe genial i l’exposició molt bé !!! .Gràcies Belen, per la teva paciència i la teva manera d’ensenyar !!!

    Una abraçada

    Isabel

    ResponderEliminar
  4. Soc una alumna del Betes i Fils Aixo del password es un vici pro he de dir un vici saludable que et fã olvidarte de lés altres coses cotidianes de la vida.
    Betes i Fils no es un taller es una Grand família a la que ti trobes tan a gust que no et dones compre i já há pasar la clase.
    La Carmen i Belen tenen una paciencia infinita i una font inagotable de idees per tot Aixo moltes moltes gracies.
    Pepi.

    ResponderEliminar